CV-ketel vervangen Amsterdam Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Amsterdam? In juni 2024 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit verschillende randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Amsterdam wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier signaleer je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via deze pagina vergelijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Amsterdam.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Amsterdam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Amsterdam [Update juni 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Amsterdam is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Hiseer).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een deskundige warmtepomp installateur in Amsterdam. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Amsterdam

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Dietrich of Vaillant. Wat past bij mijn mijn situatie? Op de site ontdek jij per alternatief meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Amsterdam: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €4100 met installeren.

 • Uitstekend rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijke bediening
 • Minimale voorraad hout
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Koppelen met domotica
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Maakt geen geluid
 • Stroomgebruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuzevrijheid
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Amsterdam? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2200 tot €5850.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €2400 en €18000. Ook interessant: CV-Ketel in Sint-Maartensdijk vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1400 tot €3700. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een gasketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een vorstelijke subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Amsterdam. De bedragen liggen tussen de €1150 en €3500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Alpha Innotec SWCV92H3 kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Galletti LCX 082HL krijg je €6700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Amsterdam.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Amsterdam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Klaaswaal.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van deze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Amsterdam. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Amsterdam.