CV-ketel vervangen Gouda Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Gouda? In januari 2021 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van velerlei overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Gouda ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site analyseer je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen m.b.t. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van deze pagina lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gouda.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Gouda?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gouda [Update januari 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Gouda ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, betaalbaar en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Oilon subsidie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Gouda. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gouda

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Daalderop en ook Intergas. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website check jij per mogelijkheid meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Gouda: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3700 met monteren.

 • Goedkoop heet water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Makkelijke bediening
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Erg duur in gebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Monopolistisch systeem
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Gouda? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €2000 tot €4150.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Hybride, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €3800 en €18000. Zoek ook naar CV-Ketel in Alkmaar vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1300 en €4300. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een basic (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een CV-ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een royale ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Gouda. Vergoedingen schommelen tussen de €1750 tot €3800. Een rekenvoorbeeld: voor de Weishaupt/Monarch WWP S 6 IDT ontvang je €2800 en voor de NIBE F2120-12 (3x400V) ligt dat op €2000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Gouda.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 7 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gouda?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Putte.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op onze website vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Gouda. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Gouda.