Fujitsu warmtepomp Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Fujitsu warmtepomp plaatsen

Een Fujitsu warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom bestaan er nogal wat alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze pagina vind je praktische info over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Fujitsu.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag prijzen op en selecteer een vakkundige Fujitsu warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de EnergyPanel warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Fujitsu warmtepomp is voor mij geschikt? Fujitsu faciliteert in een ruim aanbod met warmtepompen, geschikt voor haast elk huis (zoals de Waterstage Comfort 05). Wat jij wil weten is, welk apparaat rijmt met mijn huis? Daarom bekijken we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Groningen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis en tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Fujitsu ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric oplossing. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Elburg.

Fujitsu CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Fujitsu warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Fujitsu subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of zelfs een volledig elektrische systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met Fujitsu warmtepomp. Praktisch voor Nederlanders die bezig zijn met een duurzame energiebron. Fujitsu warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.