CV-ketel vervangen Groningen Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Groningen? In juni 2024 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere componenten: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Groningen met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website vergelijk je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Op deze website vergelijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Groningen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Groningen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Groningen [Update juni 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Groningen is een absolute aanrader. Het is duurzaam, betaalbaar en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk ARTEL installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Groningen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Groningen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Elco of natuurlijk Remeha. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op de site signaleer jij per mogelijkheid praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Constante temperatuur
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Groningen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3000 inclusief aanleggen.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Snel geplaatst
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Per zone regelbaar
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Groningen? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de gas-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) ligt tussen de €2800 en €4800.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €3900 en €18000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Andelst vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €2000 en €4700. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een CV-ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst detecteer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Groningen. Vergoedingen schommelen tussen de €2000 tot €2000. Een rekenvoorbeeld: voor de Aermec WRL-H 141 ontvang je €7100 en voor de Oschner Mini IWPL ligt dat op €1100. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Groningen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Groningen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Renkum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze pagina tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Groningen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Groningen.