GENERAL warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenGENERAL warmtepomp plaatsen

Een GENERAL warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom zijn er reusachtig veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op CVketel-warmtepomp.nl lees je handige informatie over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van GENERAL.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en ga voor een erkende GENERAL warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Ferroli warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke GENERAL warmtepomp is voor mij geschikt? GENERAL biedt een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij zowat ieder huis (zoals de Waterstage comfort 05). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Daarom bekijken we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Harderwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming + tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een GENERAL ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een 100% elektrische systeem. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Enschede.

GENERAL CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie GENERAL warmtepomp prijzen januari 2021). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is GENERAL subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een standalone / full electric installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met GENERAL warmtepomp. Nuttig voor mensen die zoekende zijn naar een duurzame bron van energie. GENERAL warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en ontdek de goedkoopste installateur.