CV-ketel vervangen Harderwijk Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Harderwijk? In juli 2024 kun je kiezen uit keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van diverse zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Harderwijk met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site bekijk je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Met behulp van onze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Harderwijk.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Harderwijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Harderwijk [Update juli 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Harderwijk is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Hidros installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Harderwijk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Harderwijk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Dru of natuurlijk Intergas. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op de site detecteer jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar direct inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge tarieven
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Harderwijk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3500 inclusief montage.

 • Eenvoudig te integreren
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen complete vervanger
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Per zone regelbaar
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomverbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuzevrijheid
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Harderwijk? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter tegenover de Gasgestookte ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1850 en €4150.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2300 en €17500. Ook interessant: CV-Ketel in Baarle-Nassau vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1200 tot €3800. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een historische ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst detecteer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Harderwijk. De bedragen liggen tussen de €1300 en €2500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CIAT DYNACIAT LG 080A krijg je €5000 en in in het geval van de Panasonic KIT-AXC09H9E8 bedraagt dit €2200. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Harderwijk.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Harderwijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Rohel.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Met behulp van onze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Harderwijk. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Harderwijk.