GREE warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenGREE warmtepomp plaatsen

De beste GREE warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom heb je inmiddels de keuze uit enorm veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op deze pagina vind je handige informatie over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van GREE.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare GREE warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Fujitsu warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke GREE warmtepomp moet ik kiezen? GREE faciliteert in verschillende warmtepompen, passend bij zowat elke ruimte (zoals de GRS-CQ10Pd/NaC-K). De hamvraag is, welk apparaat rijmt met mijn ideaalplaatje? Hierna bediscussiëren we kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De energie gebruiken we voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor verwarming plus warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een GREE ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een volledig-elektrisch oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Epe.

GREE CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook GREE warmtepomp prijzen september 2020). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is GREE subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een standalone installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met GREE warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie bezig zijn met een verantwoorde wijze van verwarming. GREE warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur