Herz warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenHerz warmtepomp plaatsen

Een Herz warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit groene alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op deze pagina vergelijk je bruikbare info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Herz.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een vakkundige Herz warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de GREE warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Herz warmtepomp is voor mij geschikt? Herz heeft flink wat verschillende warmtepompen, rendabel voor zowat elk huis (zoals de Commotherm BWP 300). De vraag is, welk apparaat past nu bij mijn budget? Om die reden beoordelen we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Heerde.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit draagt zorg voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor vloerverwarming plus tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Herz ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone systeem. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Groningen.

Herz CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Herz warmtepomp prijzen januari 2021). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Herz subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een full electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Herz warmtepomp. Praktisch voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een duurzame bron van energie. Herz warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vul je gegevens in en vind de installateur voor jouw klus