CV-ketel vervangen Nijkerk Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Nijkerk? Dan heb je in juni 2021 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Nijkerk met betrekking tot aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze pagina vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijkerk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Nijkerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijkerk [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Nijkerk is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Carrier verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Nijkerk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nijkerk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Daalderop of natuurlijk Rodiac. Welke past nu bij mijn mijn huis? Hieronder vergelijk jij per type praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Nijkerk: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €3400 met monteren.

 • Tot 60% minder energie
 • Huis wordt meer waard
 • Geen saldering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels (zogenoemde pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatische ontsteking
 • Veel onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Gemakkelijk te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomverbruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Nijkerk? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter vergeleken met de CV-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2450 tot €5500.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €2300 en €15000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Haskerdijken vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 en €4500. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check je de actuele subsidievergoeding in Nijkerk. Vergoedingen schommelen tussen de €1500 – €2100. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Aermec ANL020H kun je aanspraak maken op €1650 en m.b.t. de Western Airconditioning FUSIO-AW 11 krijg je €2100. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Nijkerk.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nijkerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Zoelen.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina tref je een alternatieve cv ketel zonder gas in Nijkerk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Nijkerk.