CV-ketel vervangen Noordwijk Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Noordwijk? In juni 2021 kun je kiezen uit keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit allerlei aspecten: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Noordwijk betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website bekijk je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van deze website check je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noordwijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Noordwijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noordwijk [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Noordwijk is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Galletti verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een aangesloten warmtepomp installateur in Noordwijk. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Noordwijk

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Chappée en Sentry. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Op de site analyseer jij per installatie aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Noordwijk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3400 (plaatsing inbegrepen).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Combineren met warmtepomp
 • CV-ketel blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale korrels (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Lange levensduur
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • kWh verbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Monopolistisch systeem
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Noordwijk? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €2000 tot €4900.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2100 en €17000. Lees nu verder over CV-Ketel in Heerjansdam vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1300 tot €4500. Neig jij naar een aardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een historische ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst detecteer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Noordwijk. Deze liggen op het moment tussen de €1300 tot €2800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Aermec NRK0200 kun je aanspraak maken op €4550 en m.b.t. de Western Airconditioning Geyser 2 MT 12 krijg je €1950. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Noordwijk.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Noordwijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Zuilichem.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van deze pagina lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Noordwijk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in Noordwijk.