Sanden warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar ieder jaar tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenSanden warmtepomp plaatsen

Een passende Sanden warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom zien we reusachtig veel alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze pagina vergelijk je handige informatie over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Sanden.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en ga voor een vakkundige Sanden warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Renson warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Sanden warmtepomp kan ik het beste installeren? Sanden verkoopt een hele wirwar aan warmtepompen, rendabel voor vrijwel elke situatie (zoals de GEU-45HP-PM + T750Li). De hamvraag is, welke pomp past nu bij mijn wensen? Om die reden bediscussiëren we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Papendrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie komt ten goede van warm water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis en tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Sanden ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone product. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd product betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Noordwijk.

Sanden CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Sanden warmtepomp prijzen augustus 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is Sanden subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een full electric installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Sanden warmtepomp. Een uitkomst voor woningbezittersdie interesse hebben in een gasloze wijze van verwarming. Sanden warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.