CV-ketel vervangen Venray Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Venray? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van allerlei zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Venray met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier check je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels cvketel-warmtepomp.nl lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Venray.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Venray?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Venray [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Venray gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Warmflow).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een vakkundige warmtepomp installateur in Venray. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Venray

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijv. Chappée of Remeha. Wat past bij mijn mijn woning? Hieronder signaleer jij per alternatief bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge tarieven
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Venray: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4000 (incl. monteren).

 • Oneindige bron
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Eenvoudig te installeren
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Weinig onderhoud
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Venray? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €1700 - €4400.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €1700 en €20000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Noordscheschut vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1900 tot €4300. Kies je voor eengrond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een gulle ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst ontdek je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Venray. Dit ligt vaak ergens tussen de €1200 tot €4000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Daikin ERLQ006(**)V3 + EHSH08P30(**) geldt een subsidie van €1800 en ten aanzien van de Viessmann Vitocal 300-G BW/BWS 301.A21 geldt een bedrag van €4200. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Venray.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Venray?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Gaanderen.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Venray. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Venray.