CV-ketel vervangen Woudenberg Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Woudenberg? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van verschillende invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Woudenberg betreffende aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website signaleer je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Op onze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Woudenberg.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Woudenberg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Woudenberg [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Woudenberg gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Solvis systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een geoefende warmtepomp installateur in Woudenberg. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Woudenberg

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Bosch + Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op de site analyseer jij per systeem praktische info. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Woudenberg: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €3000 met installeren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Waardestijging van woning
 • Beperkte opslag
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Intensief onderhoud nodig
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Weinig onderhoud
 • Helaas geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomgebruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Woudenberg? Let dan op de diverse kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €1350 tot €4500.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2100 en €20500. Ook interessant: CV-Ketel in Rheden vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1800 en €4800. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een historische subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Woudenberg. Dit ligt vaak ergens tussen de €1000 tot €3300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de EnergyPanel Thermboil TB-180E kun je aanspraak maken op €1100 en m.b.t. de Climaveneta WWR 0101T DHW2 krijg je €5700. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Woudenberg.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Woudenberg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Heythuysen.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op onze website check je een alternatieve CV ketel zonder gas in Woudenberg. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Woudenberg.