CV-ketel vervangen Oss Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oss? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Oss betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende ons toekomstig energieverbruik. Middels cvketel-warmtepomp.nl vind je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oss.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Oss?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oss [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Oss is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook ARGO subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en neem een deskundige warmtepomp installateur in Oss. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oss

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Berreta of Radson. Wat past bij mijn mijn wensen? Via deze website vergelijk jij per product praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Oss: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3400 met monteren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Gemakkelijke brandstof
 • Investering rond de €2.500
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Eigen design mogelijk
 • Lange levensduur
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Oss? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €1450 - €4100.

Productkosten

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €21000. Vind alles uit over CV-Ketel in Hoofdplaat vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1200 – €4100. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een normale CV werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst check jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Oss. Dit fluctueert momenteel tussen de €1650 – €2300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Alpha Innotec LWD 9070A-HMD 2 geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Alpha Innotec SWC 330 geldt een bedrag van €5000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Oss.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oss?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Ankeveen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Oss. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Oss.