CV-ketel vervangen Rozendaal Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Rozendaal? We onderscheiden in februari 2024 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met meerdere randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Rozendaal met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze website bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rozendaal.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Rozendaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Rozendaal [Update februari 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Rozendaal is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Hidros installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Rozendaal. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Rozendaal

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Atag of natuurlijk Nefit. Wat past bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek jij per systeem aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Rozendaal: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €5000 met monteren.

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Hoge investering
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Automatische ontsteking
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geluid- en reukloos
 • Lange levensduur
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • kWh verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Constante temperatuur
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Rozendaal? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de traditionele ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1150 tot €4950.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2900 en €15500. Ook interessant: CV-Ketel in Lage Mierde vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1700 – €3500. Kies je voor eengrond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst vind jij per systeem (merk & type) de subsidie in Rozendaal. Deze liggen op het moment tussen de €1350 en €3800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 61AF-035 geldt een subsidie van €3350 en ten aanzien van de Enerso TBW 37 EVI geldt een bedrag van €5700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Rozendaal.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Rozendaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Boxmeer.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Rozendaal. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Rozendaal.