CV-ketel vervangen Waalwijk Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Waalwijk? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen meerdere onderdelen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Waalwijk aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van deze pagina vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waalwijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Waalwijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waalwijk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Waalwijk is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk iDM warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een geoefende warmtepomp installateur in Waalwijk. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Waalwijk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Agpo cv Ketels en ook Viessmann. Wat sluit aan bij mijn wensen? Via deze website check jij per soort meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Verwarmt en koelt
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Waalwijk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 inclusief montage.

 • Lange levensduur
 • Subsidies tot €2.500
 • Geen complete vervanger
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijke bediening
 • Veel onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Koppelen met domotica
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Waalwijk? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1000 - €4350.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €2000 en €22000. Zoek ook naar CV-Ketel in Oostdijk vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €2000 tot €3900. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst check je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Waalwijk. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 – €2700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Daikin ERLQ016(**)W1 + EHVX16S18(**)3V krijg je €2350 en in in het geval van de Waterkotte Eco Touch DS 5017.5 Ai RC (G/W) bedraagt dit €3000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Waalwijk.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 7 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Waalwijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Goingarijp.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels onze website tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Waalwijk. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Waalwijk.