CV-ketel vervangen Midlaren Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Midlaren? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van diverse aspecten: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Tynaarlo betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website detecteer je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Via de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Midlaren.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Midlaren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Midlaren [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Midlaren is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Danfoss systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een erkende warmtepomp installateur in Midlaren. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Midlaren

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Bosch en ook Viessmann. Wat past bij mijn mijn wensen? Op deze website ontdek jij per alternatief praktische info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Midlaren: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3400 inclusief montage.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Makkelijk te plaatsen
 • Hoge investering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijke bediening
 • Aantal modellen
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ruimteverlies
 • Onderhoudsvrij
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomvreter
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Constante temperatuur
 • Monopolistisch systeem
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Midlaren? Let dan op de vele soorten kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter vergeleken met de gas-ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €1650 tot €4700.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Bodem/water, Lucht/water) betaal je tussen de € 3700 en €14000. Lees nu verder over CV-Ketel in Geersdijk vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1600 tot €3100. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze gulle subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Midlaren. Vergoedingen schommelen tussen de €1450 en €2600. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Waterkotte Eco Touch DS 5010 Ai (W/W) heb je recht op €2800 en bij de Viessmann Vitocal 200-S AWB-E 201.D16 is dit €2400. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Tynaarlo.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Midlaren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Wetsens.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van de info op deze pagina lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Midlaren. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Midlaren.