CV-ketel vervangen Mierlo Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Mierlo? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met verschillende onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Geldrop-Mierlo m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vind je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze website check je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Mierlo.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Mierlo?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Mierlo [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Mierlo is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Eldom systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Mierlo. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Loop na of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Mierlo

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Dru en Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina bekijk jij per alternatief aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Mierlo: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €4800 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Programmeerbaar
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomgebruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Mierlo? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de CV-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €1350 - €5550.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2700 en €20000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Geffen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1400 – €4600. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst detecteer je per systeem (merk & type) de subsidie in Mierlo. De bedragen liggen tussen de €1250 tot €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai NC (W/W) kun je aanspraak maken op €3000 en m.b.t. de Viessmann Vitocal 200-S AWB-M-E 201.D06 krijg je €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Mierlo?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Wier.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Mierlo. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Mierlo.