CV-ketel vervangen Millingen aan de Rijn Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Millingen aan de Rijn? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van meerdere overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Millingen aan de Rijn betreffende aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site analyseer je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op cvketel-warmtepomp.nl lees je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Millingen aan de Rijn.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Millingen aan de Rijn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Millingen aan de Rijn [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Millingen aan de Rijn is een absolute aanrader. Het is duurzaam, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk ES systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een handige warmtepomp installateur in Millingen aan de Rijn. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Trek na of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Millingen aan de Rijn

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Ferroli + Novum. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Hieronder signaleer jij per systeem bruikbare informatie. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Millingen aan de Rijn: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3200 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Waardestijging van woning
 • Geen zelfstandig systeem
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Flexibel
 • Gemakkelijk te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • Niet energiezuinig
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Millingen aan de Rijn? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de CV-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €2750 - €4850.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water, Hybride, Bodem/water) betaal je tussen de € 4000 en €18000. Vind alles uit over CV-Ketel in Gellicum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1800 tot €3200. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een royale ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Millingen aan de Rijn. Deze liggen op het moment tussen de €1300 – €2300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Waterkotte Eco Touch DS 5020.5 Ai NC (W/W) geldt een subsidie van €3600 en ten aanzien van de Viessmann Vitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D08 geldt een bedrag van €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Millingen aan de Rijn.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Millingen aan de Rijn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Wijckel.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op deze website tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Millingen aan de Rijn. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Millingen aan de Rijn.