CV-ketel vervangen Montfort Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Montfort? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Roerdalen wat betreft warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier bekijk je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid omtrent de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Montfort.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Montfort?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Montfort [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Montfort is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Hudge systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een competente warmtepomp installateur in Montfort. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Montfort

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Berreta of Vaillant. Wat past bij mijn mijn woning? Op deze website vind jij per alternatief praktische info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naartoepasbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet voordelig
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Montfort: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3700 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Autonoom systeem
 • Hoog servicegehalte
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Montfort? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €2050 tot €5900.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €4000 en €18500. Vind alles uit over CV-Ketel in Gieterveen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1500 tot €3100. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De traditionele gasketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Montfort. Dit fluctueert momenteel tussen de €1300 en €3500. Een rekenvoorbeeld: voor de Weider SW120egw ontvang je €3100 en voor de Viessmann Vitocal 222-S AWBT-E 221.C10 ligt dat op €2200. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Roerdalen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, 0ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Montfort?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Veel mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet bestendig. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Wilhelminadorp.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Montfort. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in Montfort.