CV-ketel vervangen Musselkanaal Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Musselkanaal? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Stadskanaal inzake aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vergelijk je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Musselkanaal.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Musselkanaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Musselkanaal [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Musselkanaal is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Metro Therm systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een echte warmtepomp installateur in Musselkanaal. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Musselkanaal

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Coopra en ook Thermagas. Wat past bij mijn mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per systeem bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Constante temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge tarieven
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Musselkanaal: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3900 inclusief aanleggen.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Weinig onderhoud
 • CV-ketel blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Erg duur in gebruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Eén leverancier per regio
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Musselkanaal? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de HR-ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) fluctueert tussen de €1800 tot €4100.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Hybride, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €2300 en €17500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Goirle vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1400 tot €4700. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst tref jij de actuele subsidievergoeding in Musselkanaal. Deze liggen op het moment tussen de €1150 tot €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Western Airconditioning CORE 10 kun je aanspraak maken op €3200 en m.b.t. de Viessmann Vitocal 222-S AWT-AC 221.A05 krijg je €1800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Stadskanaal.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Musselkanaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Wintelre.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Musselkanaal. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Groningen.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Musselkanaal.