CV-ketel vervangen Neer Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Neer? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van allerlei randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Leudal t.a.v. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website ontdek je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze pagina lees je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Neer.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Neer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Neer [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Neer ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over PHNIX systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Neer. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Neer

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Berreta en ook Junkers. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hieronder vergelijk jij per systeem bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Neer: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4800 met installeren.

 • Gratis energie
 • Makkelijk te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Automatisch geregeld
 • Hoog servicegehalte
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Lange levensduur
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen geluidsoverlast
 • Gebruik veel energie
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Neer? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €2300 tot €5650.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €1800 en €21000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Graauw vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1000 en €3800. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst tref je per systeem (merk & type) de subsidie in Neer. Vergoedingen schommelen tussen de €1000 tot €3800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Western Airconditioning CORE 25 kun je aanspraak maken op €5300 en m.b.t. de Viessmann Vitocal 242-S AWT-AC 241.A10 krijg je €2300. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Leudal.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Neer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Woold.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze pagina check je een alternatieve CV ketel zonder gas in Neer. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Neer.