CV-ketel vervangen Neerijnen Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Neerijnen? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Neerijnen met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Via de vergelijker ontdek je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Neerijnen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Neerijnen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Neerijnen [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Neerijnen is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Pico Energy systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een betrouwbare warmtepomp installateur in Neerijnen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Neerijnen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Elco of natuurlijk Sentry. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op deze pagina detecteer jij per optie bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Neerijnen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4300 (incl. monteren).

 • Voordelig warm water
 • Weinig onderhoud
 • Dure systemen
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidieregeling
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Eenvoudige techniek
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Neerijnen? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de gas-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €2650 en €4200.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3400 en €21000. Vind alles uit over CV-Ketel in Grafhorst vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1600 en €4300. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een normale CV draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Neerijnen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1150 en €3400. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Western Airconditioning CORE 27 geldt een subsidie van €5700 en ten aanzien van de Viessmann Vitocal 242-S AWT-AC 241.A13 geldt een bedrag van €2300. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Neerijnen.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 10 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Neerijnen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Wirdum.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via deze pagina lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Neerijnen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Neerijnen.