CV-ketel vervangen Niekerk Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Niekerk? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit allerlei randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente De Marne inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl check je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Op basis van onze website lees je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Niekerk.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Niekerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Niekerk [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Niekerk is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Solarfocus systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en ga voor een officiële warmtepomp installateur in Niekerk. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Niekerk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Baxi + Viessmann. Wat past bij mijn mijn woning? Hieronder detecteer jij per type aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Niekerk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3500 (plaatsing inbegrepen).

 • Onuitputbare bron
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Automatische ontsteking
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen geluidsoverlast
 • Erg duur in gebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Constante temperatuur
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Niekerk? Let dan op de vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €2400 en €4300.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €2900 en €12000. Lees nu verder over CV-Ketel in Groede vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1200 en €3600. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een royale ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst detecteer je per installatie de geldende subsidie in Niekerk. Dit ligt vaak ergens tussen de €1300 – €3700. Een rekenvoorbeeld: voor de Western Airconditioning FUSIO-WW 18 ontvang je €4100 en voor de Weishaupt/Monarch WWP L 12 AD ligt dat op €2000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente De Marne.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Niekerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Woerden.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Niekerk. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Niekerk.