CV-ketel vervangen Nieuw-Vossemeer Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Nieuw-Vossemeer? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Steenbergen omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website signaleer je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op de vergelijker vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vossemeer.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Nieuw-Vossemeer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vossemeer [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vossemeer is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Venco systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een handige warmtepomp installateur in Nieuw-Vossemeer. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nieuw-Vossemeer

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Coopra of natuurlijk Saunier Duval. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op de site signaleer jij per mogelijkheid praktische info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Nieuw-Vossemeer: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3400 (incl. monteren).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen saldering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Geen koolmonoxide
 • Onderhoudscontract
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • kWh verbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Nieuw-Vossemeer? Let dan op de vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €1950 tot €5150.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Hybride, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3400 en €20000. Ook interessant: CV-Ketel in Guttecoven vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 – €3400. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een standaard hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een historische ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Nieuw-Vossemeer. Deze liggen op het moment tussen de €2000 en €2000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Western Airconditioning TETRIS W REV HP 4.2 krijg je €7100 en in in het geval van de Weishaupt/Monarch WWP L 7 AERS bedraagt dit €1600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Steenbergen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nieuw-Vossemeer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Woudrichem.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van deze website tref je een alternatieve cv ketel zonder gas in Nieuw-Vossemeer. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Nieuw-Vossemeer.