CV-ketel vervangen Nieuwegein Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Nieuwegein? Grofweg heb je in september 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit meerdere invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: check ook het beleid van de gemeente Nieuwegein aangaande warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten aanzien van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze pagina vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuwegein.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Nieuwegein?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nieuwegein [Update september 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nieuwegein ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Kleventa systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een erkende warmtepomp installateur in Nieuwegein. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nieuwegein

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Baxi of Thermagas. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hier vind jij per type praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Nieuwegein: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3700 met installeren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Makkelijk te plaatsen
 • Dure systemen
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Monopolistisch systeem
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Nieuwegein? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de HR-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Utrecht) varieert tussen de €2550 tot €5750.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Water/water, Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2600 en €15500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Haarlo vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1600 tot €3600. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Nieuwegein. Deze liggen op het moment tussen de €1250 – €3900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de A1 Green Energy QAW07V krijg je €1800 en in in het geval van de Weishaupt/Monarch WWP LS 8-B R-E bedraagt dit €1900. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Nieuwegein.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nieuwegein?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Ysselsteyn.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Nieuwegein. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Utrecht.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Nieuwegein.