CV-ketel vervangen Ysselsteyn Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Ysselsteyn? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit velerlei aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: check ook het beleid van de gemeente Venray aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website signaleer je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Via deze pagina bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ysselsteyn.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Ysselsteyn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ysselsteyn [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ysselsteyn is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Thermia systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Ysselsteyn. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ysselsteyn

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Berreta + Nefit. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Via deze website analyseer jij per product een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Fikse kostprijs
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Ysselsteyn: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4400 inclusief montage.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen saldering
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Ecologisch verantwoord
 • Veilig en regelbaar
 • Minimale voorraad hout
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Ysselsteyn? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de CV-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €2150 tot €5850.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €2200 en €18000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Riethoven vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1000 – €4500. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Ysselsteyn. Dit fluctueert momenteel tussen de €1400 en €3200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de EnergyPanel Thermboil TB-300 E+I geldt een subsidie van €1100 en ten aanzien van de CLINT CWW/K/WP 21 geldt een bedrag van €2650. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Venray.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, 0moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ysselsteyn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Hilvarenbeek.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Ysselsteyn. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Limburg.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Ysselsteyn.