CV-ketel vervangen Nijbroek Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Nijbroek? In juni 2021 kun je kiezen uit opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen velerlei zaken: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Voorst omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website check je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande ons toekomstig energieverbruik. Op deze website vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijbroek.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Nijbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijbroek [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nijbroek gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Alto refrigeration verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en kies een competente warmtepomp installateur in Nijbroek. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nijbroek

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van merken als Dru + Rendamax. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website vergelijk jij per type meer details. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Nijbroek: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4300 met installeren.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Veilig en regelbaar
 • Investering rond de €2.500
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Eenvoudige montage
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Nijbroek? Let dan op de vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de traditionele ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1950 tot €4500.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 2900 en €12500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Haren vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1200 en €3000. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een instap ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een historische ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Nijbroek. Deze liggen op het moment tussen de €1350 – €3800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Aermec ANK050H krijg je €2150 en in in het geval van de Western Airconditioning Epsilon Echos HP 14 bedraagt dit €2250. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Voorst.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nijbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Zetten.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van onze website vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Nijbroek. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Nijbroek.