CV-ketel vervangen Zoelen Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Zoelen? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen allerlei componenten: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Buren met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier check je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten aanzien van onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zoelen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Zoelen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zoelen [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Zoelen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, voordelig en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Aermec verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Zoelen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zoelen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Brötje of natuurlijk Intergas. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Hier bekijk jij per optie een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet goedkoop
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Zoelen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €3300 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Snel geplaatst
 • Geen saldering
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijke bediening
 • Voorraad pellets
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Flexibel
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Gebruik veel energie
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Zoelen? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de traditionele ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €1350 en €5900.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water, Water/water) betaal je tussen de € 2200 en €16000. Lees nu verder over CV-Ketel in Rouveen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1500 – €3300. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een royale subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Zoelen. De bedragen liggen tussen de €2000 – €4000. Een rekenvoorbeeld: voor de Enerso AWK-C 09 EVI ontvang je €1850 en voor de Danfoss DHP-C Opti 4 ligt dat op €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Buren.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zoelen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Hoogeloon.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van onze website vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Zoelen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen. As we speak is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Zoelen.