CV-ketel vervangen Noardburgum Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Noardburgum? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van velerlei overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Tytsjerksteradiel aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder vind je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van deze website lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noardburgum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Noardburgum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Noardburgum [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Noardburgum is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Danfoss verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Noardburgum. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Noardburgum

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Berreta + Remeha. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Hier signaleer jij per alternatief een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Noardburgum: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4700 met installeren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met vloerverwarming
 • Dure systemen
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Noardburgum? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de gas-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €2400 - €4650.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €2600 en €17000. Lees nu verder over CV-Ketel in Havelterberg vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1000 – €3400. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een gulle ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in Noardburgum. Dit fluctueert momenteel tussen de €1500 – €2000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Aermec ANL152H krijg je €3900 en in in het geval van de Western Airconditioning FUSIO-AWS 9 bedraagt dit €1900. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Noardburgum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Zuid-Scharwoude.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via deze website tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Noardburgum. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Noardburgum.