CV-ketel vervangen Offingawier Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Offingawier? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Súdwest-Fryslân ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier ontdek je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze website vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Offingawier.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Offingawier?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Offingawier [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Offingawier is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Meeting verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een vakbekwame warmtepomp installateur in Offingawier. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Offingawier

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Berreta + Mark. Wat past bij mijn mijn wensen? Op de site analyseer jij per installatie meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Offingawier: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3400 inclusief montage.

 • Lagere energierekening
 • Huis wordt meer waard
 • Geen saldering
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels (zogenoemde pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gunstig energieverbruik
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Geen keuzevrijheid
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Offingawier? Let dan op de diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1050 tot €4100.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Water/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2800 en €20000. Ook interessant: CV-Ketel in Helden vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1000 – €4000. Heb jij voorkeur voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een gulle ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Offingawier. De bedragen liggen tussen de €1750 en €3500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Alpha Innotec BWP 307S kun je aanspraak maken op €1100 en m.b.t. de Western Airconditioning ZETA REV HP XT 4.2 krijg je €4950. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Offingawier?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Noord-Brabant.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Offingawier. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Offingawier.