CV-ketel vervangen Oijen Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Oijen? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Oss ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website bekijk je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van onze website ontdek je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oijen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Oijen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oijen [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Oijen is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Micoe verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een echte warmtepomp installateur in Oijen. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oijen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Dietrich of Nefit. Wat past bij mijn mijn huis? Hieronder vergelijk jij per alternatief bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Oijen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4200 met monteren.

 • Tot 60% minder energie
 • Combineren met warmtepomp
 • CV-ketel blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Investering rond de €2.500
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Eigen design mogelijk
 • Lange levensduur
 • Geen recht op subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Oijen? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger tegenover de CV-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €2450 en €5900.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €3100 en €16500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Hellendoorn vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1800 – €3800. Kies je voor eengrond-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een gasketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een royale ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Oijen. Deze liggen op het moment tussen de €1700 en €2300. Een rekenvoorbeeld: voor de Alpha Innotec KHZ LW60/400 ontvang je €1800 en voor de Western Airconditioning ZETA REV HP XT 6.2 ligt dat op €6350. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Oss.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oijen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Gelderland.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Oijen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Oijen.