CV-ketel vervangen Oldeholtwolde Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oldeholtwolde? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Een tweestrijd waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van verschillende randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Weststellingwerf met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder vind je alle bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van onze website bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oldeholtwolde.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Oldeholtwolde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oldeholtwolde [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Oldeholtwolde is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Pico Energy verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Oldeholtwolde. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oldeholtwolde

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Bosch of Sentry. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website detecteer jij per systeem aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Oldeholtwolde: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4800 met installeren.

 • Oneindige bron
 • Snel geplaatst
 • Lange terugverdientijd
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Makkelijk in gebruik
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Eenvoudige montage
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Oldeholtwolde? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever tegenover de gas-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2900 tot €4800.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2600 en €21000. Vind alles uit over CV-Ketel in Hemrik vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1800 – €3000. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een CV-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een historische ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst ontdek jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Oldeholtwolde. Dit ligt vaak ergens tussen de €1150 tot €2200. Een rekenvoorbeeld: voor de Alpha Innotec LW 121 ontvang je €2300 en voor de Wolf BWL-1S(B) 10/230V ligt dat op €2200. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Weststellingwerf.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oldeholtwolde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Aalsum.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Oldeholtwolde. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de regio Oldeholtwolde.