CV-ketel vervangen Oosterland Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oosterland? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere componenten: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Schouwen-Duiveland rond warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze website check je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oosterland.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Oosterland?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oosterland [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Oosterland is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Weishaupt-Monarch verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Oosterland. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oosterland

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van merken als Ferroli of natuurlijk Vaillant. Wat past bij mijn mijn huis? Hieronder bekijk jij per product aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Oosterland: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3000 met installeren.

 • Lange levensduur
 • Snel geplaatst
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Onderhoudscontract
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Weinig onderhoud
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • kWh verbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen tussenkomst van gas
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Oosterland? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever vergeleken met de CV-ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €2700 en €4400.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride) betaal je tussen de € 2200 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Hilaard vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1500 en €4300. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een normale lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst detecteer je de huidige vergoeding in Oosterland. De bedragen liggen tussen de €1100 en €3700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Alpha Innotec LW 90ARX-LUX 2.0 krijg je €1950 en in in het geval van de Alpha Innotec PWZS 42H3S bedraagt dit €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oosterland?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Almelo.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze pagina bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Oosterland. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zeeland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Oosterland.