CV-ketel vervangen Oosthem Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oosthem? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen velerlei zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Súdwest-Fryslân wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vind je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via onze website ontdek je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oosthem.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Oosthem?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oosthem [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Oosthem ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Oilon verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een degelijke warmtepomp installateur in Oosthem. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oosthem

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Buderus of natuurlijk Junkers. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hieronder analyseer jij per product bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Constante temperatuur
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Oosthem: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4200 (plaatsing inbegrepen).

 • Uitstekend rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Eenvoudige montage
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Schoon en veilig
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Oosthem? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €1200 tot €5200.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €3300 en €12000. Zoek ook naar CV-Ketel in Hoedekenskerke vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1200 – €4800. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De HR-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze royale ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Oosthem. De bedragen liggen tussen de €1950 – €2500. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Alpha Innotec LWD 5050A-HMD 2 heb je recht op €2300 en bij de Alpha Innotec SW 142H3 is dit €3300. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oosthem?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Ameide.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van onze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Oosthem. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Oosthem.