CV-ketel vervangen Oostzaan Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Oostzaan? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Oostzaan aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier signaleer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens m.b.t. onze energieconsumptie in de toekomst. Via de vergelijker lees je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oostzaan.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Oostzaan?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oostzaan [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Oostzaan is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Warmblauw verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en neem een doorgewinterde warmtepomp installateur in Oostzaan. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oostzaan

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Atag + Geveke. Wat past bij mijn mijn situatie? Via deze website analyseer jij per product aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoog geprijsd
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Oostzaan: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3200 (incl. monteren).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Weinig onderhoud
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Oostzaan? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2550 - €5350.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €2800 en €22000. Zoek ook naar CV-Ketel in Hollandsche Rading vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1500 en €3900. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst tref je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Oostzaan. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 tot €3800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Alpha Innotec LWD 7050A/RX-HMD 2R geldt een subsidie van €2400 en ten aanzien van de Alpha Innotec SW 82H3 geldt een bedrag van €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Oostzaan.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 10 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oostzaan?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Amstelveen.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via onze website vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Oostzaan. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Oostzaan.