CV-ketel vervangen Oud Gastel Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Oud Gastel? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van verscheidene overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Halderberge m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier ontdek je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oud Gastel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Oud Gastel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oud Gastel [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Oud Gastel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook CIAT subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een doorgewinterde warmtepomp installateur in Oud Gastel. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oud Gastel

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Atag + Novum. Wat past bij mijn mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per alternatief aanvullende info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Klaar voor de toekomst
 • Overheidssubsidies
 • Fikse kostprijs
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Oud Gastel: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €4300 inclusief montage.

 • Oneindige bron
 • Gemeentelijke subsidie
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels (zogenoemde pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Automatisch geregeld
 • Hoog servicegehalte
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Oud Gastel? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de HR-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1900 tot €4400.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) betaal je tussen de € 2200 en €21000. Lees nu verder over CV-Ketel in Hoogezand vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1800 – €3100. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een CV-ketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Oud Gastel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 tot €2200. Een rekenvoorbeeld: voor de ARGO AEI1G110EMX + HKDER57I** ontvang je €2100 en voor de Alpha Innotec SWCV122H3 ligt dat op €3000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Halderberge.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oud Gastel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Arkel.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Oud Gastel. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Oud Gastel.