CV-ketel vervangen Oude Meer Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oude Meer? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen meerdere componenten: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Haarlemmermeer met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier analyseer je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vind je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oude Meer.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Oude Meer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oude Meer [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Oude Meer is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Daikin subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Oude Meer. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oude Meer

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Daalderop of natuurlijk Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per optie een korte uitleg. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge tarieven
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Oude Meer: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4900 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Snel geplaatst
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van houtzaagsel. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Makkelijke bediening
 • Intensief onderhoud nodig
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Oude Meer? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de HR-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €1250 en €4300.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €3200 en €21000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Hoogwoud vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1200 en €3400. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

De HR-ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een royale ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst check je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Oude Meer. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 en €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de ARGO AEI1G50EMX + Emix Tank 300 krijg je €1100 en in in het geval van de Alpha Innotec SWCV92H3 bedraagt dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Haarlemmermeer.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oude Meer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Assen.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van de info op deze pagina vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Oude Meer. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Oude Meer.