Daikin warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenDaikin warmtepomp plaatsen

Een passende Daikin warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden zien we zuinige alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Met behulp van deze website check je handige informatie over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Daikin.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare Daikin warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de CLINT warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Daikin warmtepomp past bij mijn situatie? Daikin heeft een hele scala aan warmtepompen, geschikt voor praktisch elke situatie (zoals de EBLQ011(**)6W1). De hamvraag is, welk type matcht bij mijn budget? Om die reden bediscussiëren we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Deventer.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming en/of warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Daikin ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een volledig-elektrisch product. Minder fraai is het feit dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type is de ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Capelle aan den IJssel.

Daikin CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Daikin warmtepomp prijzen juni 2021). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Daikin subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Daikin warmtepomp. Praktisch voor consumenten die op zoek zijn naar een verantwoorde wijze van verwarming. Daikin warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.