CV-ketel vervangen Oudega Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Oudega? In feite heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit verschillende randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente De Friese Meren ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website ontdek je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. de energieconsumptie over een jaar of 15. Op deze website ontdek je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudega.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Oudega?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudega [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Oudega ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check ELCO subsidie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een bedreven warmtepomp installateur in Oudega. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oudega

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Berreta + Rendamax. Wat past bij mijn mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per installatie meer details. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Oudega: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €4300 inclusief montage.

 • Goedkoop heet water
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen complete vervanger
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Autonoom systeem
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Besparen op de energienota
 • Geen dwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Erg duur in gebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Oudega? Let dan op de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de traditionele ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €2450 en €4200.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water) betaal je tussen de € 1600 en €18000. Zoek ook naar CV-Ketel in Horst vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1100 tot €4400. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Oudega. Dit ligt vaak ergens tussen de €1000 – €2500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de ARGO AEI1G65EMX + HKCER57I** geldt een subsidie van €1800 en ten aanzien van de Alpha Innotec SWP 691 geldt een bedrag van €8700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente De Friese Meren.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oudega?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet genoeg. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Axel.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Oudega. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Oudega.