CV-ketel vervangen Axel Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Axel? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit verschillende overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Terneuzen aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina detecteer je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op deze pagina lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Axel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Axel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Axel [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Axel is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Solarfocus).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een ervaren warmtepomp installateur in Axel. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Axel

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Chappée of Rodiac. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina analyseer jij per installatie aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Axel: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4100 met installeren.

 • Tot 60% minder energie
 • Overheidssubsidies
 • Beperkte opslag
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels (zogenoemde pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Geen koolmonoxide
 • Investering rond de €2.500
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ruimteverlies
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Gebruik veel energie
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Axel? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de traditionele ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) fluctueert tussen de €2400 tot €4900.

Artikelprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €2500 en €14000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Spanbroek vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1300 – €4500. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een historische ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst check je de actuele subsidievergoeding in Axel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1600 tot €3100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climaveneta BW-HT 0121 heb je recht op €5050 en bij de Galletti MPED010H is dit €1600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Terneuzen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Axel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Koudum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via de info op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Axel. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Axel.