CV-ketel vervangen Oudendijk Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Oudendijk? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van diverse zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Koggenland betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website signaleer je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels de vergelijker lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudendijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Oudendijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudendijk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Oudendijk gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk ES subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en neem een geoefende warmtepomp installateur in Oudendijk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oudendijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Elco + Mark. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op de site signaleer jij per product praktische info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Oudendijk: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4500 inclusief montage.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minimale voorraad hout
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Eenvoudig te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Oudendijk? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter vergeleken met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €1300 en €4800.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €1800 en €16500. Vind alles uit over CV-Ketel in Huissen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1200 en €4900. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een normale CV verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst signaleer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Oudendijk. De bedragen liggen tussen de €1150 tot €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de ARTEL MHP10RL24 heb je recht op €2300 en bij de Alpha Innotec WZS 42K3M is dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Koggenland.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oudendijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Baarland.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Oudendijk. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Oudendijk.