CV-ketel vervangen Peperga Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Peperga? Dan heb je in juni 2021 eigenlijk 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit allerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Weststellingwerf t.a.v. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina signaleer je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Peperga.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Peperga?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Peperga [Update juni 2021]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Peperga is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Panasonic subsidie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een vakbekwame warmtepomp installateur in Peperga. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Peperga

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Chappée of natuurlijk Rendamax. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hieronder detecteer jij per product aanvullende info. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Peperga: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3100 inclusief montage.

 • Lange levensduur
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen complete vervanger
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen buitenunit
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Peperga? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de CV-ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2250 en €4300.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Hybride, Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1700 en €13500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Jirnsum vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 en €4800. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst vind jij de huidige vergoeding in Peperga. Dit fluctueert momenteel tussen de €1850 tot €3900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Auer HRC70-11-mono geldt een subsidie van €1750 en ten aanzien van de Climaveneta BWR 0031MS MTD2 geldt een bedrag van €2650. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Weststellingwerf.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 7 jaar, 0moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Peperga?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Beek en Donk.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Peperga. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Peperga.