CV-ketel vervangen Piaam Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Piaam? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van verschillende aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Súdwest-Fryslân t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je verschillende praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze website vind je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Piaam.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Piaam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Piaam [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Piaam gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Renson subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een aangesloten warmtepomp installateur in Piaam. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Piaam

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Daalderop of Thermagas. Wat is geschikt voor mijn huis? Op de site analyseer jij per soort een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Piaam: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3500 met installeren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Snel geplaatst
 • Geen complete vervanger
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Besparing tot 50%
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Voorraad pellets
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Koppelen met domotica
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Piaam? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever tegenover de gas-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1250 en €4300.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 2400 en €14000. Ook interessant: CV-Ketel in Joppe vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1100 – €3100. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer je de huidige vergoeding in Piaam. De bedragen liggen tussen de €1600 en €2500. Een rekenvoorbeeld: voor de Auer HRC70-35-tri ontvang je €3550 en voor de Climaveneta BWR 0041T DHW2 ligt dat op €2600. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Piaam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Beerzerveld.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels cvketel-warmtepomp.nl check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Piaam. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Piaam.