CV-ketel vervangen Polsbroek Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Polsbroek? In juni 2021 kun je kiezen uit keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit allerlei overwegingen: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Lopik wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina analyseer je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van de vergelijker vind je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Polsbroek.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Polsbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Polsbroek [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Polsbroek is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over SPRSUN subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een echte warmtepomp installateur in Polsbroek. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Polsbroek

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Dietrich of Junkers. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hier bekijk jij per alternatief aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Polsbroek: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3400 inclusief aanleggen.

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Nog relatief duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Maakt geen geluid
 • Stroomgebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Polsbroek? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) varieert tussen de €2600 - €4750.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €1500 en €12500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Kaatsheuvel vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €2000 – €4100. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check jij de huidige vergoeding in Polsbroek. Vergoedingen schommelen tussen de €1400 en €2600. Een rekenvoorbeeld: voor de Buderus Logatherm GWPL – 35 ontvang je €4600 en voor de Climaveneta BWR 0091T MTD2 ligt dat op €4250. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Lopik.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Polsbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Beltrum.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Polsbroek. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Polsbroek.