CV-ketel vervangen Raamsdonksveer Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Raamsdonksveer? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met diverse aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Geertruidenberg met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder ontdek je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels de vergelijker lees je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Raamsdonksveer.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Raamsdonksveer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Raamsdonksveer [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Raamsdonksveer is een absolute aanrader. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Weider subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een ervaren warmtepomp installateur in Raamsdonksveer. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Raamsdonksveer

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Brink en ook Rendamax. Wat is geschikt voor mijn huis? Hier analyseer jij per soort een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naartoepasbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Energiebesparing
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Raamsdonksveer: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 met installeren.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Snel geplaatst
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijk in gebruik
 • Voorraad pellets
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen ruimteverlies
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Gebruik veel energie
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Raamsdonksveer? Let dan op de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de gas-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1050 en €5850.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1500 en €14500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Keijenborg vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1000 en €4300. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek je de huidige vergoeding in Raamsdonksveer. De bedragen liggen tussen de €1450 en €3300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 30PH090STD krijg je €2700 en in in het geval van de CTC EcoPart 406 + CTC EcoZenith i350 bedraagt dit €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Geertruidenberg.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 7 jaar, 0moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Raamsdonksveer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet toegestaan. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Bergen.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Raamsdonksveer. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in Raamsdonksveer.