CV-ketel vervangen Renesse Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Renesse? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van diverse aspecten: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: check ook het beleid van de gemeente Schouwen-Duiveland rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website check je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met het oog op onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Renesse.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Renesse?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Renesse [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Renesse is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Warmflow subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Renesse. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Renesse

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Buderus of natuurlijk Saunier Duval. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website signaleer jij per soort bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Renesse: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3600 (incl. monteren).

 • Milieubewust water opwarmen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Beperkte opslag
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Geen koolmonoxide
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Renesse? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de HR-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €1200 en €5550.

Artikelprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1800 en €19000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Klein Zundert vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1200 – €3200. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

Een normale CV werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een vorstelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst check jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Renesse. Dit ligt vaak ergens tussen de €1000 en €3200. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Carrier 30RQ017DX heb je recht op €2050 en bij de CTC EcoPart 417 + CTC Ecologic is dit €3700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Renesse?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Beverwijk.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Met behulp van de info op deze pagina vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Renesse. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zeeland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Renesse.