CV-ketel vervangen Retranchement Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Retranchement? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van meerdere onderdelen: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Sluis ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website bekijk je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op onze website vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Retranchement.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Retranchement?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Retranchement [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Retranchement gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Ochsner subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Retranchement. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Retranchement

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Coopra of Novum. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze website vergelijk jij per systeem een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Retranchement: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €5000 met installeren.

 • Lage energienota
 • Hoge subsidies
 • Geen saldering
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Minimale voorraad hout
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gunstig energieverbruik
 • Geen dwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen geluidsoverlast
 • kWh verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Retranchement? Let dan op de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €2750 tot €4500.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Water/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3600 en €16000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Klooster Lidlum vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €2000 tot €3700. Neig jij naar een water-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een royale ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Retranchement. Dit fluctueert momenteel tussen de €1600 en €3900. Een rekenvoorbeeld: voor de Carrier 30RQ026DX ontvang je €2950 en voor de CTC EcoPart 425 + CTC Ecologic ligt dat op €4400. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Sluis.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Retranchement?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Biest-Houtakker.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van deze pagina check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Retranchement. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Retranchement.