CV-ketel vervangen Biest-Houtakker Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Biest-Houtakker? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van verschillende zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Hilvarenbeek rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder detecteer je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. het energieverbruik over 10 jaar. Met behulp van deze website ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Biest-Houtakker.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Biest-Houtakker?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Biest-Houtakker [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Biest-Houtakker is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Hudge warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en neem een geoefende warmtepomp installateur in Biest-Houtakker. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Biest-Houtakker

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Ferroli of Remeha. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Op deze pagina bekijk jij per mogelijkheid aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Biest-Houtakker: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3600 met installeren.

 • Onuitputbare bron
 • Makkelijk te plaatsen
 • Beperkte opslag
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Makkelijk in gebruik
 • Voorraad pellets
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Besparen op de energienota
 • Lange levensduur
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Biest-Houtakker? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €2700 en €4600.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride) betaal je tussen de € 2900 en €20500. Vind alles uit over CV-Ketel in Thesinge vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1600 en €4600. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een normale CV verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een historische ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Biest-Houtakker. Dit ligt vaak ergens tussen de €1800 en €3200. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Enerso BW 06 krijg je €2800 en in in het geval van de Hautec HWL-AS-48W (88LC0301SDLN1) bedraagt dit €1900. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Hilvarenbeek.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Biest-Houtakker?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Linde.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze pagina tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Biest-Houtakker. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Biest-Houtakker.