CV-ketel vervangen Reutum Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Reutum? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van diverse onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Tubbergen ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens t.a.v. de energieconsumptie over een jaar of 15. Via de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Reutum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Reutum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Reutum [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Reutum is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over ACM Kalte Klima installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een degelijke warmtepomp installateur in Reutum. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Reutum

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Berreta + Rendamax. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze pagina detecteer jij per alternatief bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Constante temperatuur
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Reutum: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4100 (incl. monteren).

 • Lage energienota
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels (zogenoemde pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Geen dwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Reutum? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de HR-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) varieert tussen de €2850 - €4150.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2900 en €21500. Vind alles uit over CV-Ketel in Kloosterhaar vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €2000 tot €3600. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een CV-ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een gulle subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind je de actuele subsidievergoeding in Reutum. Deze liggen op het moment tussen de €1250 – €3700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Carrier 30RQ033DX krijg je €3250 en in in het geval van de CTC EcoPart 430 + CTC Basic bedraagt dit €5000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tubbergen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Reutum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Biggekerke.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Reutum. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Overijssel.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Reutum.